עוגות, עוגיות ויין טוב – השילוב המנצח

עומדים לארח בני משפחה או חברים? רוצים לפנק אותם בעוגות או עוגיות עם יין? בשורות הבאות תוכלו למצוא מספר מתכונים קלים להכנת עוגות ועוגיות עם יין.
 
עוגיות יין
עוגיות היין הן עוגיות פשוטות להכנה עם טעם מתוק וממכר במיוחד. לצורך הכנת עוגיות היין הכינו מראש את המרכיבים הבאים: חצי ק"ג קמח, 3/4 כוס סוכר, שקית אחת של אבקת אפייה, חבילה אחת של מרגרינה ללא מלח (200 גרם), 3/4 כוס יין אדום, מעט ציפורן טחון ואבקת סוכר לקישוט.
את כל המרכיבים  אחדו לבצק רך ואחיד, ולאחר מכן צרו גלילי בצק קטנים. הניחו את גלילי הבצק על גבי נייר אפייה בתבנית והביאו לאפייה בחום של 175 מעלות למשך כ-15 עד 20 דקות (עד הזהבת הגלילים). לאחר מכן צננו את העוגיות ופזרו עליהן מעט אבקת סוכר. מומלץ להגיש לצד יין אדום חצי יבש.
 
עוגת תפוחים ויין
עוגת תפוחים ויין היא למעשה עוגה בחושה, מהירה להכנה וטעימה להפליא. לצורף הכנת העוגה הכינו מראש את המרכיבים הבאים: חמישה תפוחים ירוקים (עדיף בטעם חמצמץ), רבע כוס צימוקים, חצי כוס יין אדום מתוק, 2 כפות דבש, כוס שמן, 4 ביצים, חצי כפית קינמון, שקית אפייה אחת, כוס סוכר, 2.5 כוסות קמח לבן ואבקת סוכר לקישוט.
בשלב ההכנה הראשון קלפו את התפוחים, חיתכו אותם לקוביות והכניסו אותם לקערה ביחד עם הצימוקים, הסוכר, הדבש, הקינמון והיין. ערבבו הכול ביחד והניחו להשריה למשך כשעה. במקביל, הקציפו את הביצים עם כוס הסוכר והשמן עד ליצירת קציפה אחידה וסמיכה מעט. לאחר מכן, ערבבו היטב את הקמח יחד עם אבקת האפייה והוסיפו הכול לתערובת הביצים המוכנה. ערבבו את התערובת והוסיפו אליה את תערובת התפוחים והיין. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת, אופים למשך כשעה בחום בינוני של 170 מעלות בערך, מוציאים מהתנור, מצננים, מפזרים מעט אבקת סוכר, והרי לכם עוגת תפוחים ויין.
 
עוגת יין בחושה בטעם שוקולד
במידה ותרצו להתענג על השילוב המתוק והמופלא של עוגת שוקולד ויין, הכינו מראש את המרכיבים הבאים: 100 גרם חמאה, 2 ביצים, כוס סוכר, 2 כוסות קמח, שקית אפייה אחת, 2 כפות קקאו, כוס יין אדום וחצי כוס שוקולד צ'יפס.
בעזרת מיקסר ו-וו גיטרה, עבדו את הסוכר והחמאה, ולאחר מכן הוסיפו את הביצים (כל פעם ביצה אחת), לאחר מכן, הנמיכו את עוצמת המיקסר והוסיפו את הקקאו, אבקת האפייה, היין והקמח (בהדרגה), עבדו הכול לתערובת אחידה והוסיפו את השוקולד צ'יפס. לאחר מכן העבירו את התערובת לתבנית משומנת, אפו למשך כחצי שעה בחום של 175 מעלות והגישו חם.  
 

Go Back  Print  Send Page