איך מכינים תבלין של פיצות?

אם בעבר יצא לכם להזמין פיצות, סביר מאד להניח ששמתם לב שהן כמעט תמיד מגיעות ביחד עם תבלין מיוחד. התבלין עצמו הוא יבש, ומוסיף לא מעט טעם לפיצה, לרוב בסגנון פיקנטי יחסית. יש אף אנשים שמזמינים פיצות בעיקר בגלל התבלין שאיתן הוא מגיע. אין ספק שמדובר על תבלין טעים מאד, שהופך את הפיצה לטעימה עוד יותר. יש אנשים שאוהבים כמות קטנה של תבלין, ויש אנשים שכאשר הם מזמינים את הפיצה - מבקשים מהפיצרייה שתביא שקיות נוספות של תבלינים, מרוב שהם אוהבים למרוח את הפיצה כולה בתבלין הטעים. עם זאת, בהנחה שאתם אוהבים גם להכין בעצמכם אוכל בבית וגם אופים פיצה, אתם מן הסתם רוצים גם ליהנות מהתבלין הטעים. לכן, ריכזנו לכם כמה טיפים להכנת תבלין מדהים לפיצה שלכם.

 

כך תכינו תבלין טעים במיוחד

ככלל, אתם תנסו לחפש מתכונים של תבלינים עבור פיצות, תגלו כי יש כמה קווי דימיון, אבל יש גם כמה קווי שוני. הכל תלוי בחומרים שאתם אוהבים, ועד כמה אתם אוהבים את הטעם החזק של התבלין. מתכון אחד של תבלין לפיצה יכלול בתוכו את המרכיבים הבאים: מלח, בזיליקום, פלפל אדום חריף, שום כתוש, ואורגנו. מכל אלה יש להביא כמות של כפית אחת בערך, ואפשר כמובן להרבות בכמויות באופן יחסי, אם אתם רוצים כמויות גדולות יותר של תבלין עבור פיצות. מי שאוהב את הרוטב שלו חריף יותר, יוכל לשים כמות גדולה יותר של פלפל חריף, אם כי יש לקחת בחשבון שכל תוספת קטנה - תהפוך את התבלין לחריף פי כמה.

מחפשים מתכון קצת יותר מתוחכם לתבלין עבור הפיצות שלכם? בבקשה: נסו להוסיף כף אחת מהמרכיבים הבאים: פטרוזיליה, בזיליקום, אורגנו, טרגון, מיורן וכן קמצוץ של מלח. מתכון של תבלין זה איננו חריף במיוחד, אלא נותן טעם עשיר יותר לפיצות שלכם. חשוב לציין שההמלצה עבור קמצוץ המלח היא בגדר המלצה, ויש אנשים שאוהבים את התבלין שלהם מלוח יותר  ואפשר בהתאם להגדיל במקצת את כמות המלח.

 

מתאים גם למאכלים נוספים

אמנם רובנו רגילים לחשוב על תבלין לפיצה כמה שמתאים בעיקר לפיצה עצמה, אבל אפשר להרחיב אותו מעבר! נכון שהתבלין יוצא נהדר על פיצות, אבל אפשר בהחלט להוסיף אותו למאכלים נוספים. אם אתם מכינים מאפה ללא גבינה, אפשר שתוכלו להוסיף לו טעם מיוחד בעזרת התבלין פיצות שהכנתם בביתכם. כמו כן, התבלין המיוחד שהכנתם יכול להתאים גם למאכלים בשריים. אפשר כמובן לבחור מבין מגוון מתכוני התבלינים לפיצות, ולבחור במתכון לתבלין חריף יותר, או מלוח יותר, או עשיר ומגוון בטעמים. בסופו של דבר, התבלין יכול להתאים כמעט לכל סוג של מאכל, ולכן תמיד כדאי להכין ממנו כמות מסוימת. שימו לב שכדי שהתבלין יישמר טרי, יש לשמור אותו סגור בקופסה אטומה, ואז הוא מחזיק מספר שבועות.

 


Go Back  Print  Send Page